Belangenbehartiging

Adressenlijst van therapeuten en advocaten

Regelmatig krijgen wij vragen en verzoeken van slachtoffers van Stalken die op zoek zijn naar een goede therapeut die kan helpen om de traumatiserende gevolgen van stalken te boven te komen. Dat kan een psychotherapeut zijn, maar ook andere behandelaren, bijvoorbeeld die meer lichaamsgericht of met creatieve middelen werken, kunnen daarvoor in aanmerking komen. Het is belangrijk dat zo´n therapeut oog heeft en begrip voor de werking en de gevolgen van stalking.

Hetzelfde geldt de advocatuur. Vaak moet er een beroep gedaan worden op advocaten om slachtoffers bij te staan in rechtszaken en beroeps- of bezwaarprocedures. Dan is het van belang dat de advocaat ook deskundig is op het terrein van stalken, zowel juridisch als ook waar het de persoonlijke consequenties betreft, op psychisch, sociaal, financieel en maatschappelijk terrein.

Wij willen een overzicht maken van goede therapeuten en advocaten die door slachtoffers kunnen worden ingeschakeld. Heeft u positieve ervaringen met zo´n therapeut en/of advocaat? Geef dan zijn/haar naam door aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

15 oktober 2016: volgende lotgenotenbijeenkomst Beweging Stop Stalken

Op zaterdag 15 oktober 2016 houdt de Beweging Stop Stalken haar volgende lotgenotenbijeenkomst van 11 tot 13 uur in Utrecht.

De bijeenkomsten zijn bedoeld voor slachtoffers van stalking, om ervaringen uit te wisselen, elkaar te ontmoeten en te ondersteunen. De bijeenkomst is kleinschalig en vertrouwelijk.

Wilt u graag deelnemen aan de bijeenkomst? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met uw gegevens. U krijgt dan in de week voor de bijeenkomst een uitnodiging met de precieze plaats.

Stop Stalking

nieuw boek: Eerste hulp bij stalking

Eerste hulp bij stalking
Bianca Voerman, Cleo Brandt
Aan geweld richting een ex-partner gaat niet zelden een periode van stalking vooraf. Soms krijgt de politie de schuld, omdat die had moeten ingrijpen. Maar de politie kan het niet alleen. Een hulpverlener kan het niet oplossen en slachtoffers zijn vaak radeloos. Niks en niemand lijkt te helpen.
Dit boek biedt hulp. Eerste hulp bij stalking. Hoe eerder er wordt in­ge­gre­pen om stalking te stoppen, hoe meer kans dat dat ook lukt. In het boek staan praktische handvatten voor slacht­offers, hulpverleners én politie, zodat zij stalkers samen het hoofd kunnen bieden. Hoe ga je om met stalking? Wie zijn die stalkers, waarom gedragen ze zich zo? Wat is verstandig en wat niet? Wat zijn de risico's, welke alarmsignalen zijn er? Wat kun je als slachtoffer doen? Welke veiligheidsmaatregelen kun je treffen?  Via de lessen, tips en verhalen van zowel slachtoffers als professionals leer je alles over stalking en wat je ertegen kunt beginnen. Zoals de les van ervaringsdeskundige Sandra, die zegt: wees geen slachtoffer, maar een beer. Na het lezen van dit boek, kun je de beer loslaten op je stalker. De auteurs hebben van stalking hun beroep gemaakt. Van het stoppen van stalking dan. Bianca Voerman en Cleo Brandt zijn psycholoog en werkzaam bij de politie. Ze adviseren in moord- en zedenzaken en bij stalking en bedreiging. Ze verzorgen daarnaast workshops en trainingen over deze thema's voor politie, hulpverleners en slachtoffers.

Lees hier de recensie in het NRC van 27 mei 2016

9789058982957 | 141mm x 221mm | 242 blz. | druk 1 | paperback | mei 2016 Uitgeverij De Tijdstroom, 

zaterdag 2 juli 2016: lotgenotenbijeenkomst

Op zaterdag 2 juli 2016 organiseert de Beweging Stop Stalken een lotgenotenbijeenkomst waar slachtoffers van stalking met elkaar in contact kunnen komen in een veilige omgeving en ervaringen kunnen uitwisselen. 

De bijeenkomst begint om 11:00 uur en duurt tot 13:00 uur. Wilt u deze bijeenkomst graag bijwonen? Meldt u dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Noteer de volgende bijeenkomsten alvast in uw agenda voor de rest van het jaar:
zaterdag 15 oktober 2016