Stalking: Real Fear, Real Crime

De video, "Stalking: Real Fear, Real Crime," is een trainingsvideo samengesteld door de samenwerking van het 'National Center for Victims of Crime', 'Lifetime Television', en 'LMNO' Productions (Verenigde Staten).
Deze film van 18 minuten is gebaseerd op de tragische dood van Peggy Klinke. Mw. Klinke werd gestalked en vermoord door haar ex-partner in januari 2003. Alhowel de film vooral bedoeld is voor medewerkers van justitie, is het een voorlichtingsvideo die voor een breed publiek kan worden gebruikt. Het eerste deel beschrijft  Peggy's verhaal, laat de methodes zien die stalkers gebruiken om hun slachtoffers te terroriseren.en de dramatische gevolgen die dit heeft voor het leven van het slachtoffer. In het tweede deel komt Mark Wynn aan het woord, een stalking deskundige bij justitie in de Verenigde Staten..

Stalking is een misdaad die leidt tot dodelijke slachtoffers. Daarbij gaat het om meer dan een miljoen vrouwen en bijna 400.000 mannen per jaar in de Verenigde Staten.per jaar.Zesenzeventig procent van de vrouwenlijke slachtoffers van moord werden in het jaar voor hun overlijden ook gestalked, en meer dan de helft van hen meldde dit aan de politie voordat ze werden vermoord. Peggy Klinke's familie hoopt dat deze video aan de autoriteiten de informatie en de middelen geeft om effectiever in te grijpen in stalkingszaken.

Documentaire in drie delen:

Deel 1/3

Deel 2/3

Deel 3/3